2015/01/14

Fantastisk fattigmansmiddag

Måste bara dela med mig av min fantastiska middag jag gjorde ikväll. Det bästa med att inte ha så mycket är att man blir så kreativ. Man måste planera mer eftersom man inte kan spontanshoppa en pizza eller nåt. Detta blev det idag! Köpte soppgrönsaker, råa rödbetor och fetaost och en liten bit kassler, allt på Lidl. Resten hittade jag hemma i kylskåpet.
1 potatis
1 rödbeta
2 morötter
1 bit rotselleri
1/3 lök
olivolja
salt
peppar
rosmarin
matlagningsgrädde
dijonsenap
fetaost

1. Skär alla rotfrukter i smala stavar. Lägg i ugnfast form.
2. Häll över olivolja, salta och peppra.
3. Mitten av ugnen 225 grader i 20min, sen röra runt lite och så på med lite lök och så in igen i typ 10-15min. (totalt 35 typ)
4. Stek några kasslerskivor med salt och peppar. Sen hällde jag i matlagningsgrädde i pannan och hade i lite dijonsenap som jag hittade i kylskåpet, den var säkert gammal men det sket jag i. Blev en fin sås!
5. Sen på med fetaost och simsalabim, en fantastisk middag is about to be served!


MEN inte nog med det.. satt och semi-kollade på Halv åtta hos mig och snappade upp en recept på en chokladmousse i förbifarten. Insåg att jag hade typ ALLA ingredienser hemma och snodde ihop en egenkomponerad mousse som va freakin fabulous!!

- Smälte blockchoklad, 3 rader kanske
- Rörde ner en 1 äggula
- hade i lite florsocker..då kändes "smeten" helt stel och fel, men det löste sig med snabbkaffepulver som jag blandat i vatten.
- rev lite apelsinskal
.-vispade 20% grädde ca 1,5dl och vände ner det i chokladsmeten.

Godaste moussen jag ätit!

Så fattigmånaden januari behöver inte vara så tråkig som man tror, bara man är lite kreativ. Man har ju inte alltid alla ingredienser hemma men det är just det som är grejen, att improvisera och hitta på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar