2016/07/03

Fjällvandringsplanering

Då var det snart dags för årets fjällvandring. I år kommer jag vandra där mången människa vandrat tidigare och så även jag faktiskt. Ja, tillbaka till Jämtland. Detta vackra landskap med så mycket vandringsleder att hälften vore nog.

Förra året gjorde jag en vandring med en grupp på 15 personer. Det var kul på många vis men också ganska begränsande, med tanke på att man måste anpassa sig. Något jag inte alltid är bra på.
Det fanns en till person i gruppen som kände som jag och vi fann varandra redan på tåget upp. Alla frågade hur länge vi känt varandra eftersom det verkade som vi kunde avsluta varandras meningar i princip när vi steg av tåget i Murjek.

Nu ska vi bege oss iväg på en tälttur tillsammans och det ska bli så himla kul. Jag har inte tältat så mycket utan mest bott i stuga/fjällstation så det ska bli kul att göra det här på riktigt nu. Jag är inte ett dugg orolig faktiskt, trots att jag kanske borde vara det hehe. Men jag litar på min egen och min kamrats förmåga att lösa de mest komplexa problemen. Känner faktiskt en stor trygghet när det kommer till vandring. Kanske orimlig och dumdristigt men så är det. Kan vara tack vare mitt år i Värmland där jag tampades med både det ena och det andra och faktiskt överlevde.

I Aktse aka Mygghålan förra året. Då sov jag i stugan till vänster, i år blir det tält...


Om en vecka bär det av och jag håller idag på att få ordning på packlistan. Ångrar att jag inte alltid skriver upp vad jag tar med mig så jag skulle kunna föra nån sorts protokoll på vad som ej användes och vad som behövdes osv.. Men men, får lita på mitt ganska bra minne.

Igår beställde jag en ny ryggsäck. Det var på tiden. Mer om det i ett eget inlägg.

Nu ut på promenix för att känna av formen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar