2016/08/14

Ljungdalen-Helags 10-14 juli

Vandringen i juli blev en riktigt blöt historia. Det regnade i stort sätt från början till slut. Det var såklart ändå en jättefin upplevelse. Vi visste ju att det väntade regn så var förberedda på det. Men det där med att bo i tält när det bara regnar det är inget vidare.
Tältet  i sig var jättebra, lätt att sätta upp och både varmt och torrt i innertältet. Men jag med min stela kropp och sköra rygg kunde inte sova så bra.Just när det regnar så blir det så många timmar inne i tältet och där är det ju ganska trångt. Det tar även tid att komma igång på morgonen när man inte kan göra saker samtidigt utan måste vänta på att den andra ska byta om, packa sin väska och äta sin frukost innan man kan göra klart allt själv. Så tält blir det inte så mycket av i framtiden skulle jag tro..

At bo i fjällstuga eller fjällstation gör det hela lite enklare. Man vet att trots regn så kommer man att bli torr och få vila sin trötta kropp i en säng. Att få göra ordning sina torra ingredienser till en måltid i det gemensamma köket och sedan spela lite yatzy i sitt underställ bland andra vandrare, det är njutning och mys för mig.

För fjällvandring för mig är inte ett kraftprov eller något jag gör för att bevisa något. Det är känslan av vara mitt i naturen, mitt i blåsten, mitt i det stora landskapet mellan toppar och dalar, mellan porlande fjällbäckar och ljungpipare. Få andas den krispiga luften på morgonen och att för varje steg man tar upp för det branta fjället kunna vända sig om och få den direkta belöningen i form av slående vacker utsikt. Att vara mitt i detta och känna att naturen är så mycket större än den lilla människan får mig inte att bli rädd utan snarare trygg. Det som känns stort och överväldigande i vardagen, beslut som ska tas eller en besvärlig kund, det blir så litet och betydelselöst i det där stora. Naturen ger direkt svar om att det kommer en morgondag och att det kommer att bli bra.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar