2011/10/31

Granatäpple-tricket!

Ikväll har jag ätit en snabbt ihopblandad sallad som va supergod. Tror det var min favvofrukt granatäpplet som gjorde det, den blev liksom somrig, vilket känns trevligt den här skitårstiden.
När jag stod där och skalade(?!)granatäpplet så kom jag på hur kämpigt det var innnan jag fick veta det här tricket. Så ville bara dela med mig så fler börjar använda denna smarta och goda frukt.

Så här gör jag:
1. Snurra granatäpplet lite hårt mot mot bordet/diskbänken så du hör att det knakar lite inuti.
2. Dela sen äpplet i två och krama lite lätt som en citron för att få ut lite av saften i en skål.
3. Häll upp vatten i en stor skål, lägg i äppelhalvorna och vänd ut och in på frukten, skrapa bort kärnorna liksom.
4. Då märker du att det vita i skalet, som är beskt, flyter upp till ytan och är lätt att ta bort. Kärnorna lägger sig på botten.
5. När du tagit bort allt det vita så häller du i kärnorna i ett durkslag och baboom!! Du har fina granätäppelkärnor utan kladd och saftsprut överallt!
6. Saften som du hällt i en annan skål kan du blanda med olja och vinäger och få en jättegod vinegrette!

Sen brukar jag frysa ner kärnorna som blir över och ta fram vid behov. Man kan ha t.ex i sallad, till glass, på yoghurt. Supergott och såå smart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar