2015/01/30

Att släppa taget

I tisdags var jag på en föreläsning med Björn Lindeblad. Han har levt som buddistmunk i 16 år. Innan det var han civilekonom på en högt uppsatt chefsposition. Jag lyssnade på hans sommarprat för ett antal år sedan. Bland de bästa jag hört. Finns HÄR . Får ni chansen att lyssna på honom så gör det.

Han pratade om att släppa taget. Och det tog jag med mig. Jag har nämligen alltid haft ett ganska bra minne. Något jag märkt är både en välsignelse och en förbannelse. 
Att minnas saker kan vara mycket bra i t.ex frågesport, när man vill skriva bra på ett prov, tänka tillbaka på roliga fester, eller minnas var man ställt julkartongen i förrådet. Däremot är det inte lika bra när man allt för väl minns oförrätter och besvikelser. Minns alla fel jag själv gjort och ältar dem ofta trots att de tillhör det förflutna. Just det här att släppa taget tror jag skulle vara bra. Men hur vet man vad ska man släppa taget om och vad ska man ha kvar?

När jag kom hem från föreläsningen satte jag mig och mediterade en stund och kände mig i totalt zen mode. En stund senare fick jag ett meddelande att nya klassen som börjat utbildningen efter oss, har lagt ut sitt första inlägg i skolans blogg. Inlägget påminde mycket om hur jag själv skrivit inläggen under hela förra året. Det fick mig att vilja läsa våra inlägg från ett år tillbaka. Men de var borta!
Jag fick panik när jag inte hittade dem men hoppades att de bara dolt dem av någon anledning. 

Eftersom det är jag som startat den där bloggen så har jag inloggningsuppgifterna så jag tog mig friheten att gå in och kolla vad som hänt. Och de var verkligen helt raderade! Jag fick panik, började nästan gråta. Kände mig berövad på hela året! Överdrivet kanske, men jag har lagt ner så mycket tid på det där, timmar av textskrivande och att välja ut och spara över foton m.m Så att någon raderat dem, poff!, kändes obegripligt!

Jag bestämde mig för att det inte fick vara så. Kan ju inte bara vara så. Jag satt uppe halva natten och googlade runt på olika forum för att hitta en lösning. Lyckades hitta inläggen i chachelagrad version och kopierade in allt i word-dokument. Pjuuu! Nu finns de iaf i min dator tänkte jag och gick och lade mig. På morgonen kände jag mig mycket lugnare, mitt förflutna är räddat, jag kan vara lugn, allt jobb var inte förgäves..

Sen mindes jag det här med att släppa taget. Kan det vara universum som försöker visa mig att det är ok att släppa taget, vända blad och gå vidare? Bara gå gå gå
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar