2016/11/23

Kvinnors börda

Ligger hemma i fosterställning och tycker synd om mig själv med en vetekudde på magen. En sådan dag i månaden helt enkelt... Var ingen bra dag. En sån dag jag ifrågasätter hela min existens. Hur kan det vara meningen att vi ska må så dåligt en period i månaden. Vad är tanken? Varför förväntas jag presetera en sån här dag? Varför måste jag jobba alls? Är det inte meningen att jag bara ska ta hand om hemmet, gå runt o pyssla lite bara med min arma kropp och bli omhändertagen av en hårt arbetande man? Hehhehehehehehhehe

Såna tankar hade jag idag.

Nyss när jag tyckte extra synd om mig själv och behövde lite någon tröst så började jag googla. I ett desperat och ganska slött försök att hitta något storartat verk av en gammal filosof om varför denna börda lagts på oss, sökte jag på "Kvinnans bör..." men innan jag hann skriva klart tipsade Google mig om detta!!!!!?


Haha, dagens roligaste! En gammal insändare som jag helt missat. En man (stor skräll) har alltså skickat in en insädare till en dagstidning om att han tycker att kvinnor under 35 inte sak ägna sig åt bilkörning utan åt man och barn och sitt hem. PRECIS min tanke idag ju!! Men så kom jag ju på att jag redan fyllt 35..så det där gäller väl inte mig? Ingen man o barn har jag heller att skylla på att jag måste ta hand om...

Insädaren i sin helhet:

"Jag är en äldre man som är bosatt i norra Skåne, men som nyligen besökte Malmö för att göra diverse inköp. Att det finns mycket bilar visste jag redan innan jag stod på Malmös gator, men en sak visste jag då sannerligen inte och det var att det i var och varannan bil satt en kvinna bakom ratten.

De flesta kvinnorna såg ut att vara unga, men det fanns minsann även de som fyllt både 60 och 70. Nu frågar jag alla dessa kvinnor: Har ni ingenting annat att göra än att köra runt i stan på dagarna? I knappast någon av deras bilar såg jag skymten av barn.

Det som upprör mig mest är att se alla dessa unga kvinnor som borde ha ett hem och en familj att ta hand om. Vad säger deras makar? Min fru har förvisso inget körkort, men hon är heller inte typen av kvinna som sätter en bil före man och barn. Förr i tiden var det otänkbart med en kvinna bakom en ratt. Bilen var mannens egendom. Frun fick nöja sig med att vara passagerare. Men så var också allting bättre då. Inget knark och knappast några skilsmässor.

Nej, före 35 års ålder bör det vara otänkbart för en kvinna att ta körkort. Förmodligen skulle antalet olyckor minska drastiskt också. I alla fall skulle det bli bättre ordning här i samhället. I S, Broby"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar